Cu fuduliile e simpla treaba; ne plac la nebunie sau numai gandul la ele ne ingrozeste. Eu fac parte din prima categorie asa ca zilele trecute cand sotul mi-a facut o surpriza placuta si anume o punga cu fudulii de curcan, m-am bucurat si m-am apucat de preparat o tocanita cu mamaliguta buna de sa te lingi pe degete. Fuduliile de curcan se prepara foarte usor si repede scriu reteta si va lamuriti.
Ingredients
- 0,5 kg fudulii de curcan
- 1-3 rosii cherry ((optional))
- 1 ceapa potrivita
- 4-6 catei de usturoi
- 50 ml vin alb
- 150 ml bulion
- sare
- piper
Instructions
- Fuduliile le spalam bine cu apa rece apoi le oparim putin pentru a lucra mai usor cu ele ( nu se desfac in timpul prepararii ).
- Intr-o cratita punem putin ulei sa se incinga apoi adaugam ceapa si usturoiul tocat, rosiile taiate in jumatate si lasam 3-4 minute. Adaugam fuduliile, amestecam usor, condimentam cu sare si piper, lasam 1 minut apoi adaugam vinul si bulionul. Lasam sa scada la foc mic cam 20 min.
Notes
Servim cu mamaliguta. Sunt delicioase!