Cum altfel să sărbătorim venirea weekend-ului dacă nu cu o masă în familie? Peneș Curcanul îţi vine în ajutor cu reţeta !
– Pulpe superioare de curcan, rumenite la cuptor, cu garnitură de cartofi aurii, roșii cherry, ceapă și rozmarin.
Ingredients
- 3 pulpe superioare de curcan
- 1 kg cartofi
- 3-4 căței usturoi
- 200 g roșii chery
- 1 ceapă medie
- 2 crenguțe de rozmarin
- ulei (puțin)
- sare
- piper
Instructions
- Cuptorul de preîncălzește la 200°C. În tavă punem pulpele superioare de curcan condimentate alături de usturoiul puţin zdrobit, adăugăm o cană cu apă și le acoperim cu o folie de aluminiu. Lăsăm tava în cuptor pentru 40 de minute.
- Adăugăm cartofii tăiaţi împreună cu roșiile cherry tăiate în jumătăţi, rondelele de ceapă și crenguţele de rozmarin. Acoperim din nou tava cu folia de aluminiu și o lăsăm o oră în cuptorul încins la 200°C.
- Îndepartaţi folia, amestecaţi legumele și mai adăugaţi o cană de apă fierbinde. Măriţi temperatura la 220°C pentru încă 20-30 de minute și lăsaţi pulpele sa se rumenească bine.
- După ce sunt gata, le mai lăsăm aproximativ 15 minute în cuptor cu focul stins înainte de servire. Carnea are nevoie de câteva minute de repaos, timp în care fibrele musculare se destind iar sucurile proprii se redistribuie, sporind frăgezimea cărnii.
Notes
Noi vă dorim „Poftă bună”!