Ne-am gândit să reproducem vestita reţetă de Fasole scăzută cu ciolan afumat.. dar nu cu orice ciolan ci chiar cu Ciolanul nostru afumat de Curcan care este delicios, deloc gras și care are o aromă potrivită de fum.
Ingredients
- 2 Ciolane/Pulpe afumate de Curcan
- 500 g fasole
- 1 morcov (mare)
- 500 ml bulion/suc de roșii
- 4-5 linguri ulei
- 2 foi dafin
- 1 crenguță cimbru
- sare
- piper
Instructions
- Într-o oală mare se pune fasolea, care în prealabil a fost spălată și lăsată peste noapte la înmuiat. Peste aceasta se adaugă aprox. 2l de apă și se lasă la fiert. După ce fasolea a fiert timp de 10-15 min. , se strecoară și se aruncă apa. Acest proces se repetă de 3 ori.
- Fasolea se pune din nou în oală și peste aceasta se adaugă cele 2 Ciolane afumate de curcan, foile de dafin, cimbrul, morcovul tăiat cubuleţe, puţină sare și câteva boabe de piper. Se acoperă totul cu apă fierbinte și se lasă la fiert.
- După aproximativ o oră și jumătate se scot cele 2 Ciolane afumate de curcan și se pun separat într-un bol. Peste fasole adăugăm ceapa tocată mărunt și bulionul sau sucul de rosii și lăsăm să fiarbă pentru încă 10-15 minute după care este gata.
Notes
Se poate servi cu pâine proaspătă și murături!
Noi vă dorim „Poftă bună”!