Putem spune că reţeta de astăzi ne poate ușura munca în bucătărie. Adio fum, adio ulei sărit pe tot aragazul!
Propunem o reţetă de Chifeluţe dietetice din piept de curcan la cuptor și abia așteptăm să aflăm din comentarii ce părere aveţi despre ea!
Ингредиенты
- 500 g piept de curcan tocat
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cățel usturoi
- 1 vârf de linguriță cimbru (uscat)
- sare
- piper
- 1-2 linguri ulei de măsline (pentru a le forma)
Инструкции
- Pentru a toca pieptul de curcan ne putem ajuta de un robot de bucătărie sau putem cumpăra direct carne tocată de curcan de la unul din magazinele noastre de producător ”Peneș Curcanul”.
- Amestecăm carnea cu oul bătut, legumele tocate sau rase și condimentăm cu cimbrul uscat, sarea și piperul. Cu mâinite ușor unse cu uleiul de măsline, formăm chifteluţele pe care le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
- Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180º C pentru 15 minute. Chifteluţele se vor rumeni doar pe partea de jos, unde sunt în contact cu tava. După cele 15 minute, le întoarcem și pe partea cealaltă. Le mai lăsăm aproximativ 10 minute, doar cât să se rumenească puţin și sunt gata.
- Le puteţi servi reci sau calde, alături de un piure de cartofi cu sos de roșii.
Заметки
Noi vă dorim „Poftă bună”!